Järjestyksenvalvojan kertauskoulutus

Järjestämme Oulun seudulla seuraavan järjestyksenvalvojan kertauskoulutuksemme la 08.10.2022 päiväkoulutuksena. Kurssin kesto on 8 oppituntia. Kurssi sisältää teoriaopetusta ja käytännön harjoittelua.

Teoriaosion aiheina ovat mm. lainsäädäntö sekä järjestyksenvalvojan oikeudet ja velvollisuudet. Käytännönosiossa harjoitellaan turvatarkastuksia.

Kurssin hinta on 109 € (sis alv 24 %). Tarvittaessa kurssin voi maksaa kahdessa osassa. Kurssimateriaalit ja todistukset sisältyvät kurssin hintaan.

Kurssin hyväksytysti suorittaneet voivat hakea kotipaikkakuntansa poliisilta järjestyksenvalvojan oikeuksien uusimista.

Ilmoittaudu sähköpostilla osoitteeseen jussi.peltola@newflow.fi. Koulutuksen tarkempi info lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse.

Voit kysyä lisätietoja kurssista sähköpostitse tai puhelimitse numerosta 040 734 5865.

Huomioitavaa: Nykyisen peruskoulutuksen astuttua voimaan 1.1.2017, poistui 6 kk sääntö järjestyksenvalvojakortin uusimisessa. Jos peruskurssi on suoritettu ennen 1.3.2007, hyväksynnän tulee olla voimassa katkeamattomasti (jv-kortti ei saa vanhentua). Jos peruskurssi on suoritettu 1.3.2007 jälkeen, järjestyksenvalvojakortin voi uusia kertauskoulutuksella, vaikka 6 kk hyväksynnän päättymisestä olisikin kulunut.

Lainsäädännön muutoksen myötä järjestyksenvalvoja menettää hyväksyntää uusiessaan oikeuden kantaa ja käyttää voimankäyttövälineitä, mikäli hänellä ei ole suoritettuna "fyysisen voimankäytön perusteet (6 h)" - koulutusta tai sitä edeltänyttä "vartijan voimankäytön yleinen osa (4 h tai 6 h)" - koulutusta. Vanhan peruskurssin (24 h tai 32 h) voimankäyttöosiota ei enää 1.1.2017 jälkeen hyväksytä uusiin kortteihin voimankäyttövälineiden käyttäjäkoulutukseksi, joka oikeuttaisi järjestyksenvalvojaa kantamaan mukanaan esimerkiksi käsirautoja tai enintään 70 cm pitkää patukkaa.

Voimankäyttövälineiden kanto-oikeus säilyy siirtymäsäädösten mukaan vanhan hyväksynnän loppuun saakka, mutta uutta hyväksyntää hakiessa järjestyksenvalvoja menettää oikeuden kantaa tai käyttää voimankäyttövälineitä.

"Fyysisen voimankäytön perusteet" - koulutus vaaditaan myös silloin, mikäli järjestyksenvalvoja haluaa osallistua esimerkiksi kaasusumuttimen käyttäjäkoulutukseen (5 h) tai teleskooppipatukan käyttäjäkoulutukseen (5 h).

0
Feed