Järjestyksenvalvojan kertauskoulutus la 13.2.2021, Oulu

Järjestämme Oulun seudulla seuraavan järjestyksenvalvojan kertauskoulutuksemme la 13.2.2021 päiväkoulutuksena.

Kurssin kesto 8 oppituntia. Kurssi sisältää teoriaopetusta ja käytännön harjoittelua.

Teoriaosion aiheina mm. muuttunut lainsäädäntö, sekä järjestyksenvalvojan oikeudet ja velvollisuudet. Käytännönosiossa harjoitellaan turvatarkastuksia.

Kurssin hinta 109€ (sis alv24%). Tarvittaessa kurssin voi maksaa 2. osassa. Kurssimateriaalit ja todistukset sisältyvät kurssin hintaan.

Kurssin hyväksytysti suorittaneet voivat hakea kotipaikkakuntansa poliisilta järjestyksenvalvojaksi hyväksynnän uusimista.

Ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen tuomas.lepisto@newflow.fi, tiedustelut sähköpostiin tai puhelimella numeroon 0405820758.

Huomioitavaa:

Nykyisen peruskoulutuksen astuttua voimaan 1.1.2017, poistui 6kk sääntö järjestyksenvalvojakortin uusimisessa. Jos peruskurssi on suoritettu ennen 1.3.2007, hyväksynnän tulee olla voimassa katkeamattomasti (jv-kortti ei saa vanhentua). Jos peruskurssi on suoritettu 1.3.2007 jälkeen, järjestyksenvalvojakortin voi uusia kertauskoulutuksella, vaikka 6kk hyväksynnän päättymisestä olisikin kulunut.

Lainsäädännön muutoksen myötä järjestyksenvalvoja menettää hyväksyntää uusiessaan oikeuden kantaa ja käyttää voimankäyttövälineitä, mikäli hänellä ei ole suoritettuna "fyysisen voimankäytön perusteet (6h)" - koulutusta tai sitä edeltänyttä "vartijan voimankäytön yleinen osa (4h tai 6h)" - koulutusta. Vanhan peruskurssin (24h tai 32h) voimankäyttöosiota ei enää 1.1.2017 jälkeen hyväksytä uusiin kortteihin voimankäyttövälineiden käyttäjäkoulutukseksi, joka oikeuttaisi järjestyksenvalvojaa kantamaan mukanaan esimerkiksi käsirautoja tai enintään 70cm pitkää patukkaa. Voimankäyttövälineiden kanto-oikeus säilyy siirtymäsäädösten mukaan vanhan hyväksynnän loppuun saakka, mutta uutta hyväksyntää hakiessa järjestyksenvalvoja menettää oikeuden kantaa tai käyttää voimankäyttövälineitä.

"Fyysisen voimankäytön perusteet" - koulutus vaaditaan myös silloin, mikäli järjestyksenvalvoja haluaa osallistua esimerkiksi kaasusumuttimen käyttäjäkoulutukseen (5h) tai teleskooppipatukan käyttäjäkoulutukseen (5h).